hunedoaraturism.ro Web analytics

SARMIZEGETUSA ULPIA TRAIANA 

VIZITEAZĂ

  În urma celor două războaie daco-romane a fost creată provincia Dacia. Vechea capitală, Sarmizegetusa Regia, a fost distrusă, iar în Țara Hațegului a fost întemeiată o nouă capitală, un oraș autentic roman, care a primit numele de Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa.

  Oraşul fondat de împăratul Traian dispunea şi de un territorium, o zonă cuprinsă între Munții Apuseni și Dunăre. Această uriaşă întindere de pământ semnifica faptul că metropola şi oamenii săi de afaceri deţineau şi controlau comerţul de la Dunăre, agricultura din fertila vale a Mureşului şi profiturile minelor de aur din Munţii Apuseni.

  Localitatea Sarmizegetusa de astăzi este aşezată în partea de vest a Depresiunii Haţegului, la aproximativ 10 km de trecătoarea Porţilor de Fier ale Transilvaniei (anticul Tapae, celebrul loc al înfruntărilor dintre daci și romani) şi la 17 km de oraşul Haţeg. Este învecinată cu Munţii Ţarcului la sud și cu Munţii Poiana Ruscă la nord. Accesul în sit se face direct din șoseaua ce străbate Depresiunea Hațegului înspre Caransebeș, imediat după intrarea în comuna Sarmizegetusa.

PROGRAM DE VIZITARE:
Marți – Duminică: 10:00 – 18:00

Preț bilet: 
10 lei – adulți 
2 lei – copii, studenți și pensionari

 ADRESA:

DN68, Sarmizegetusa 337415, Județul Hunedoara

Tel: +40 0728 025 694

Email: muzeucdr.deva@gmail.com

www.sarmizegetusa.mcdr.ro

SEB_8551 (2)
SEB_8536 (2)
DSC_4169 (2)
SEB_8575 (2)
DSC_4150 (2)
Ulpia 1

Fotografii realizate de: Remus Suciu, Claudiu Mladin, Raoul Poenar, Bogdan Bal, Cazan Călin