Castelul Corvinilor

Castele și Cetăți

Castelul Corvinilor

   Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai frumoase și bine păstrate castele din Europa, un „martor” încă în viață al arhitecturii gotice. Între zidurile sale se păstrează amintirea lui Ioan de Hunedoara, voievod al Transilvaniei și a strălucitorului său fiu, regele Matia Corvin al Ungariei.

 Blazonul familiei Corvinilor înfățișează un corb care ține în cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legendă. Se spune că Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasă femeie din Țara Hațegului, pe nume Elisabeta. Pentru a o feri de necinste, regele îi dă de soț pe unul dintre vitejii săi, Voicu, dăruindu-i totodată și un inel ca dar pentru copilul nenăscut, dar și cu scopul de a fi recunoscut atunci când va crește și va merge la curtea regală. În timpul unei călătorii facute de Voicu și ai lui, poposind pentru a prânzi, inelul pus alături, pe un ștergar, este luat în cioc de către un corb ce e atras de strălucirea lui, îl fură deci și încearcă să plece cu el. Copilul Ioan de Hunedoara ia un arc și săgetează corbul, recuperând astfel inelul. Crescând mare și ajungând la curtea castelului, Ioan de Hunedoara povestește această pățanie regelui, care rămâne impresionat. Atunci decide ca simbolul familiei hunedorenilor să fie corbul cu inel de aur în cioc.

De altfel, și numele familiei provine din latinescul „Corvus”, care înseamnă „Corb”, o pasăre care simboliza cu totul altceva în Evul Mediu, și anume înțelepciunea și longevitatea.

  Arhitectura impunătoare a castelului, Sala Dietei, Sala Cavalerilor, logiile, galeriile cu arcuri, celebra fântână, turnurile și bastioanele ce se ridică semețe sunt, fiecare în parte, puncte de interes pentru vizitatorii de toate vârstele care s-au hotărât să treacă maiestuosul pod spre intrarea castelului.

  Castelul oferă o ambianță propice organizării de concerte de muzică renascentistă, clasică, preclasică și de operă, grație acusticii excepționale a încăperilor care îți induc o caldă și prietenoasă senzație de viață medievală. Castelul Corvinilor domină prin maiestuozitate și prestanță peisajul citadin al Hunedoarei și imprimă acestui oraș o personalitate unică, tot mai apreciată de vizitatorii români și străini.

  Unicitatea monumentului de la Hunedoara constă în perfecta oglindire a arhitecturii militare din sud-estul Europei secolului al XV-lea. Aici întâlnim cele mai reprezentative elemente de arhitectură civilă, Palatul Mare fiind o construcție de inspirație franceză, unică în spațiul ce avea o puternică influență maghiară în acea perioadă.

Check out our work

Take a peek inside our Wonderworld

Get in touch

ADRESA

887 Myrtle Dr. 
Bronx, NY 16544

Contact

Tel : + 1 800 755 60 20

Email : contacts@company.com

PROGRAM

LUN-VIN 09:00 – 19:00

SAM-DUM 10:00 – 14:00

MAI MULT