hunedoaraturism.ro Web analytics

Produse Traditionale | Turism in Hunedoara

Fotografii realizate de: Remus Suciu, Claudiu Mladin, Raoul Poenar, Bogdan Bal, Cazan Călin

SAVUREAZĂ

Bunătăți Casa Maria

Rovinar Tatiana

  De unde numele o sa ma intrebati? Ei bine, de la bunica...ea fiind cel mai bun critic al nostru si piesa cea mai importanta din atelier (degustatorul nostru)...Si pentru ca implicarea ei este una atat de mare si importanta, cum altfel sa o rasplatim decat asa. Retele, nu as zice ca sunt secrete, dar nici nu avem permisiunea bunicii sa le dezvaluim, caietul ei, este pus sub lacat, insa, chiar daca o sa mai gasiti pe internet produse asemanatoare, ingredientele sunt tot ce conteaza, iar in cazul nostru, ele sunt unele deosebite si cu grija alese de bunica.
  Acestea fiind zise, acum va invit sa le comandati, sa le gustati, sa folositi si sa va minunati de bunatatile noastre alese.

Laşcă de la buna Romaniţa

Rotariu Georgeta

„Lașcă” de pe Valea Mureșului, „locse” din zona Pădurenilor, „lășcuțe” din Țara Moțitor, sunt nume date tăiețeilor de casa în funcție de zona de unde provin. În județul Hunedoara, lașca face parte din meniul tradițional al evenimen- telor de familie: nunți, botezuri, etc. sub forma de „supă de lașcă”, deasemenea fiind nelipsită de la masă în zilele de sărbătoare și duminica. Pregătită în casele hunedorene de către gospodine, în special la sate, din făină și ouă provenite din gospodăria proprie, după o rețetă transmisă din generație în generație, în anul 1899 și-a găsit locul în cartea de bucate intitulată „Poftă Bună! Carte de bucate”, autor Zotti Hodos, carte rămasă în familia noastră de la „buna Romana”

1 / 4

Please reload