Stațiunea Geoagiu Băi

   Staţiunea Geoagiu-Băi se bucură de privilegiul de a reprezenta una dintre cele mai vechi exploatări balneare de pe teritoriul ţării, datând din perioada colonizării romane. Staţiunea este situată la o altitudine de 350 m, într-o zonă de un impresionant zbucium geologic care explică formarea izvoarelor mezotermale. Aici predomină un climat reconfortant, tonic, cu variaţii mici de temperatură, ierni blânde, veri plăcute cu temperatură medie de 20° C, anual se înregistrează peste 100 de zile însorite. Calitaţile curative ale apelor minerale sunt cunoscute încă din perioada dacică, acestea dând şi denumirea localităţii Germisara. După colonizare, romanii au amenajat termele, captând izvoarele prin tuburi de teracotă. Utilizarea apelor a devenit sistematică mai ales la începutul secolului XX, când au fost amenajate primele unităţi balneare.

   Din cele 8 izvoare 3 se află pe aleea ce conduce spre zonele de agrement, astfel se poate beneficia de mişcare, sport, relaxare, dar în acelaşi timp şi de proprietăţile terapeutice ale apei necesare pentru hidratare de la aceste izvoare. Apa izvoarelor de la Geoagiu Băi, este calcaroasă, termală şi feruginoasă cu o temperatură de 33 grade Celsius, făcând parte din rândul apelor oligometalice mezotermale.
Cocheta și micuța stațiune oferă mai multe posibilități de petrecere a timpului liber, pe teritoriul său aflându-se vestigiile complexului de băi termale Thermae Germisara și Capela Romanică, cunoscută și ca Rotonda de la Geoagiu, veche biserică de piatră datând din sec. XI-XII. Cascada Clocota reprezintă principala atracție naturală în zonă, oferind un spectacol deosebit al căderii de apă.

   O atracţie importantă a staţiunii pe timp de vară este Complexul turistic Băile Daco Romane, ce include bazine cu apă termală, dintre care unul olimpic.

Informații utile

ADRESA

Județul Hunedoara, 335450

Contact

Tel: 0254 249220

Email: contact@cniptgeoagiubai.ro

PROGRAM

MAI MULT