Școala de Dinozauri și Meserii

   Parte a Centrului Cultural Comunitar Sânpetru alături de Casa Tradițiilor și Casa Dinozaurilor Pitici, Școala de Dinozauri și Meserii reprezintă un loc de descoperire participativă a valorilor culturale locale și a poveștilor despre oameni și obiceiurile lor. Acest punct de vizitare este deschis publicului și administrat de Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, într-un proiect de conservarea a patrimoniului imaterial al comunității. Astfel, prin intermediul Clasei cu Povești ce funcționează în interiorul Școlii, se creează o punte de legătură ce presupune interacțiunea directă între localnici și vizitatori.

   În zonă se poate vizita geo-situl „La Scoabă”, pentru a pătrunde în lumea marilor descoperiri a fosilelor de dinozauri. Acest sit face parte din Valea Dinozaurilor, areal de o importanță deosebită în lumea științifică, aici fiind găsite urme ale unor specii unice de dinozauri pitici, precum și a unei reptile zburătoare gigantice.

   Vizita se anunță telefonic sau prin e-mail, recomandând totodată consultarea paginii web a Geoparcului pentru a afla calendarul diferitelor evenimente care ar putea avea loc în această zonă.

Informații utile

ADRESA

DJ686 103, Săcel 337447

Comuna Sântămăria-Orlea

Contact

Tel: 0254777853

Email: hateggeoparc@unibuc.ro

PROGRAM

Numai cu programare

MAI MULT