Muzeul Trenulețelor Valentin Banciu

   Amenajat într-un spațiu din apropierea centrului vechi al orașului Hunedoara, muzeul privat a fost înființat în amintirea fostului pilot de automobilism hunedorean, Valentin Banciu, care a participat la peste o sută de raliuri automobilistice, câștigând o mulțime de trofee, inclusiv cel de campion național.

   Valentin Banciu a colecționat de-a lungul vieții sute de machete de tren și de mașini, iar soția sa, Delia Silvia Banciu, a decis, cu ajutorul unor apropiați sa inființeze un muzeu, în care să expună impresionanta colecție. Povestea își are începuturile cu jumătate de veac în urmă, când micuțul Valentin a primit de la un unchi din Austria, inginer feroviar, un trenuleț care i-a plăcut atât de mult, încât a dat naștere unei pasiuni care a durat întreaga sa viață.

   Colecția sa cuprinde piese în miniatură din diferite epoci, achiziționate în România și în străinănătate. Muzeul oferă vizitatorilor o lume în miniatură, cu garnituri de tren, locomotive și mașini din colecția lui Valentin Banciu expuse într-un decor de poveste, care reproduce în cele mai mici detalii peroane cu călători, pasarele, tuneluri sau viaducte înconjurate de peisaje fermecătoare. Tot în miniatură sunt reproduse Castelul Corvinilor, traseul mocăniței și un traseu de telegondolă, iar vizitatorii sunt plimbați prin toate cele patru anotimpuri.

Informații utile

ADRESA

Bld. Libertatii, nr 4,

Municipiul Hunedoara 

Contact

Tel: 0723380644

Email: contact@muzeultrenuletelor.ro

PROGRAM

MARȚI-JOI 10:00-18:00

VINERI-DUMINICĂ 10:00-20:00

MAI MULT