Muzeul Mineral Toda

Pasiunea de o viață pentru universul tăcut și misterios al pietrelor l-a însuflețit pe domnul Petru Toda să deschidă un muzeu în care să ne înfățișeze cea mai strălucitoare, fascinantă și creativă parte a lumii telurice. Vorbim despre Muzeul Mineral Toda, pe care îl găsești la Crișcior, lângă Municipiul Brad.

   Petru Toda nu este un simplu colecţionar de minerale: este cu adevărat pasionat de pietrele frumoase ale pământului, aşa că şi-a dedicat viaţa acestor minunăţii cuprinse într-un uimitor muzeu pe care l-a amenajat singur în localitatea Crișcior. Omul a reuşit să ordoneze aici o parte din ceea ce a strâns în peste 40 de ani de căutări.

   O vizită în acest loc îți va deschide poarta către povești care se spun fără cuvinte și care au stat ascunse sute de mii de ani sub scoarța de nepătruns a pământului. Forme abstracte, modele geometrice, contururi dantelate sau piramidale, texturi amigdaloide sau spongioase, sclipiri translucide sau opace, culori efervescente și radiante înnobilate de lumină, toate îți vor țintui privirea asupra superbelor minerale aduse la viață prin șlefuire și mai apoi expuse în vitrinele muzeului. Majoritatea pieselor expuse provin din zona Țării Zarandului și a Munților Apuseni, toate fiind descoperite și prelucrate de proprietarul acestui muzeu.

Informații utile

ADRESA

Calea Zarandului, nr. 30

Comuna Criscior

Contact

Tel: 0726 551 577

Email: mineraltoda@yahoo.com

PROGRAM

LUNI-DUMINICĂ  09:00-19:00

MAI MULT