Muzeul Aurului

   Am auzit cu toții de El Dorado, ținutul imaginar din America care a stârnit mințile atâtor oameni și i-a ademenit în aventuri periculoase, în căutarea aurului și a altor pietre prețioase. Din fericire, la noi, în Țara Zarandului, nu e nevoie să parcurgi cărări anevoioase și să te pui în pericol ca să descoperi strălucirea celui mai iubit dintre metale, căci Muzeul Aurului din Brad are porțile larg deschise pentru toată lumea.

   Odată ajunși în cel mai nordic municipiu al județului Hunedoara, turiștii pot vizita Muzeul Aurului, care reunește o colecție de mineralogie inedită, în cadrul căreia pot fi admirate exponate din aur nativ sub diverse forme: lamele, filamente, dendrite, granule sau în combinație cu alte elemente chimice. Cele mai spectaculoase exponate sunt cele care, prin aspectul lor, sugerează imagini de animale, plante sau obiecte: harta României, pana lui Eminescu, frunze sau șopârle de aur. În sălile muzeului sunt expuse și alte minerale ce încântă ochiul privitorului prin culori și forme, acestea provenind din minele din România, dar și de pe alte continente. Tot aici, se poate observa și o colecție de unelte și obiecte vechi folosite în trecut la extragerea zăcămintelor aurifere.

   Ceea ce face unic acest muzeu în Europa este și faptul că piesele expuse aici nu au fost supuse prelucrării de către bijutieri sau alți meșteri aurari.

Informații utile

ADRESA

Strada Independentei nr.3

Brad, jud. Hunedoara

Contact

Tel: 0733 978 542

Email: office@minvestdeva.ro

PROGRAM

LUNI-DUMINICĂ  09:00-17:00

MAI MULT