Galeria Națională de Artă „Forma” Deva

   Galeria Națională de Artă „Forma” Deva este un obiectiv de referință pentru arealul cultural hunedorean, pe simezele acestuia fiind expuse lucrări de artă contemporană ale artiștilor consacrați din țară și din străinătate.

   Aflată în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, sala multifuncțională modernizată se ridică la cele mai înalte standarde ale spațiilor culturale europene. Odată cu finalizarea lucrărilor de renovare, în anul 2020, spațiul a devenit ”Galerie Națională”, iar prima expoziție de grup, „Uvertura”, din vara aceluiași an, a reunit nume importante din țară.

   Galeria Națională de Artă „Forma” Deva este un spațiu destinat prezentării, experimentului, confruntării, discursului teoretic, stimulării și promovării artei. In spațiile sale generoase stimulează calitatea, creativitatea, originalitatea, noutatea, relevanța estetică – mai ales prin lucrările artiștilor, indiferent de domeniul artelor vizuale în care activează.

   Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le și sporește prin oferta sa culturală, Galeria organizează periodic expoziții în condiții deosebite. Vizitatorii galeriei au avut și vor avea, în continuare, parte de evenimente culturale de excepție. Periodic, galeria găzduiește lucrări de profil, iar finalul de an este dedicat unui eveniment cu tradiție – „Salonul Artelor Vizuale Hunedorene”, o expozitie de grup care reunește lucrările membrilor Filialei Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Informații utile

ADRESA

Bulevardul Decebal, Bl. 8, parter,

Deva, Jud. Hunedoara

Contact

Tel: 0741 088 521

Email: galerianationaladearta.forma@gmail.com

PROGRAM

LUNI-VINERI  10:00-18:00

MAI MULT