Cascada Clocota

   În județul Hunedoara, în stațiunea balneo-climaterică Geoagiu-Băi (orașul Geoagiu), se află una dintre cele mai impresionante cascade din această parte a țării, Cascada Clocota. O cădere spectaculoasă de apă, care a brodat relieful cu mult meșteșug, a devenit atracția celor care vin la tratament sau la o plimbare de weekend în stațiune, dar și a fotografilor profesioniști ori a echipelor de filmare.

   Cascada Clocota se află la marginea stațiunii, iar în drumul său spre vale colectează nu mai puțin de 16 izvoare termale și un râuleț din zonă, pentru ca apoi să reverse toată această abundență de apă de la circa 40 de metri înălțime. În zilele cu adieri de vânt, apa în cădere se transformă într-o perdea fină de picuri, purtată dincolo de maluri. Iarna, apele călduțe ale cascadei nu îngheață, creând împreună cu zăpada depusă pe vegetația uscată de pe margini, un spectacol aparte.

   Două puncte de acces asigură intrarea spre cascadă: poteca amenajată dinspre drumul județean care urcă spre Geoagiu-Băi sau o străduță din centrul stațiunii, care coboară la început abrupt printre case și mai apoi domol pe lângă grădinile localnicilor. Odată ajunși, veți fi fascinați de peisajul minunat pe care apa l-a creat în drumul său spre vale și veți dori să aflați legendele care se țes în jurul cascadei Clocota.

   Stațiunea Geoagiu-Băi este cunoscută încă din antichitate pentru efectele tămăduitoare ale apelor termale de aici. Romanii au construit și au extins sistemul de terme, pentru a se bucura de binefacerile apelor curative. Aerul curat, ozonat, ionizat negativ și mereu împrospătat de briza montană, este un alt punct forte al micuței și cochetei stațiuni aflate la 55 kilometri de reședința județului, Deva, și la numai 13 kilometri de Municipiul Orăștie.

Informații utile

ADRESA

Clocota, Geoagiu-Băi, 335450

Contact

Tel: 0254 249220

Email: contact@cniptgeoagiubai.ro

PROGRAM

MAI MULT