Casa Vulcanilor

   Nu trebuie să fii neapărat pasionat de geologie ca să îți dorești să afli cea mai inedită poveste a Pământului și în special pe cea a vulcanilor care zguduiau, în urmă cu mai bine de 70 de milioane de ani, exotica insulă tropicală a Țării Hațegului.

   Casa Vulcanilor se află la mai puțin de 18 km de Hațeg, în comuna Densuș, celebră mai ales pentru vechea sa biserică de piatră. Această construcție ridicată numai cu materiale naturale (apă, paie și pământ) face parte din rețeaua Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, fiind un centru de vizitare și educare non-formală care a luat naștere ca urmare a proiectelor de voluntariat și cooperare în parteneriat.

   Cât despre lumea dispărută, în care apele mării cu nume de zeiță (Tethys) înconjura Insula Hațegului, colcăind de erupțiile vulcanilor activi din adâncuri, nu îți spunem prea multe, lăsându-ți ție plăcerea de a-i descoperi povestea la fața locului. În apropierea Casei Vulcanilor se află un sit geologic ce păstrează urme ale activității vulcanice de atunci și roci formate pe fundul abisului oceanic. Atenție, vizita se programează prin telefon sau e-mail!

Informații utile

ADRESA

Sat Densuș, 337205

Județul Hunedoara

Contact

Tel: 0743 688 108

Email: dragdehateg@gmail.com

PROGRAM

Numai cu programare

MAI MULT