Casa Dinozaurilor Pitici

   Dacă te întrebi de ce erau pitici dinozaurii care au trăit în vremuri preistorice pe insula tropicală a Țării Hațegului, locul cel mai potrivit pentru a afla este Casa Dinozaurilor din satul Sânpetru, comuna Sântămăria Orlea.

   Punct de vizitare administrat de Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, muzeul experimental de la Sânpetru îți dezvăluie valoroase informații științifice privind viața misterioaselor creaturi reptiliene care, potrivit anumitor teorii, sunt considerate ultimele exemplare de dinozaurii ce au trăit pe Pământ. Primele cercetări fosilifere în Bazinul Hațegului au fost întreprinse în sec. al XX-lea de cel mai erudit baron local, paleontologul Franz Nopcsa. În sălile muzeului vei descoperi fosila reconstituită a lui Elopteryx nopcsai, descoperită chiar lângă Sânpetru de ilustrul savant și vei afla cum arată, de fapt, un șantier paleontologic. Tavanul uneia dintre încăperi este survolat amenințător de Hatzegopteryx tambena, replica unui pterozaur gigant, cu o anvergură a aripilor de aprox. 12 m, ale cărui resturi sunt considerate cele mai neobișnuite descoperiri paleontologice din această parte a lumii.

   Pentru a vizita acest loc extrem de interesant, trebuie să faci o programare prin intermediul telefonului sau e-mail-ului.

Informații utile

ADRESA

 DJ686, Sânpetru 337447

Comuna Sântămăria Orlea

Contact

Tel: 0254 777 853

Email: casadinozaurilorpitici@yahoo.ro

PROGRAM

Numai cu rezervare prealabilă la tel: 0254 777 853 / 0722 393 342

MAI MULT