Casa Căutătorului de Aur

   Știi ce e acela un șaitroc? Dar o hurcă? Dacă ai răspuns da, înseamnă că vechiul meșteșug de căutare a aurului aluvionar ți-a trezit deja un oarecare interes. Dacă ai răspuns nu, sigur că ai fi curios să afli. Dar, indiferent de răspunsul tău, trebuie să știi că membrii Asociației Căutătorului de Aur din Stănija abia așteaptă să îți dezvăluie secrete mai puțin știute ale unor îndeletniciri din ce în ce mai rare în ziua de azi: mineritul și „aurăritul”.
   
   În această zonă din Munții Apuseni, exploatarea minieră a început încă din Antichitate. În prezent, minele sunt închise, dar oamenii locului păstrează încă în memorie o mulțime de amintiri și povești legate de acest meșteșug. Cei care, mânați de curiozitate, ajung la Casa Căutătorului de Aur pot afla legendele aurarilor din Apuseni (Vâlva Băii, Holoangării, Apa din Bodâncă, etc.), au ocazia să participe la lecții demonstrative de căutare a aurului și pot face drumeții spre vechile guri de mină din zonă.
 
   Cabana „Casa Căutătorului de Aur” dispune de spațiu de cazare și utilități complete, ce pot fi puse la dispoziția celor ce doresc să zăbovească mai mult prin aceste meleaguri zărăndene.

 

Informații utile

ADRESA

Strada Ulița Mare, Nr. 99,

Stănija, 337141, Comuna Buceș

Contact

Tel: 0741079565

Email: marius_turc@yahoo.com

PROGRAM

MAI MULT