Călător pasionat – 2 zile în Ținutul Orăștiei

   Celor pasionați de istorie, de munte și știință, le propunem 2 zile în Ținutul Orăștiei, întins pe culoarul delimitat de Valea Mureșului, Munții Șureanu și Munții Metaliferi.

   În prima zi, întoarce-te două milenii în timp, în Munții Orăștiei care răsunau de strigătul de luptă al dacilor viteji. Urmele cetăților lor au rămas ca mărturie a unui trecut încă nedeslușit pe deplin. Valoarea istorică a acestora se bucură de recunoaștere UNESCO. Începe prin a vizita ruinele primei capitale a statului dac condus de Burebista, Costești Cetățuie. Mergi apoi să vezi singura cetate necucerită a dacilor, Costești- Blidariu, despre care se crede că a fost abandonată din cauza epuizării resurselor de apă și hrană. Următoarea pe listă este Cetatea Piatra Roșie-Luncani, locuită de personaje marcante în societatea vremii. Atracția față de enigmatica civilizație dacică, de poveștile despre comorile lor ascunse și legătura puternică cu divinitatea te vor purta spre Sarmizegetusa Regia, inima Regatului Dac condus de Decebal.

   A doua zi vizitează Cetatea Orăștiei, aflată în centrul orașului Paliei, după care pătrunde în universul științei și tehnicii la Complexul Memorial Aurel Vlaicu. Următoarea destinație va fi Geoagiu, unde îți recomandăm să vizitezi Rotonda, o raritate arhitecturală în Transilvania, dar și frumoasa Cascadă Clocota, alimentată de izvoarele termale ale stațiunii. Tot aici vei descoperi „spa-ul” antic de la Băile Termale Daco-Romane.