Călător fără astâmpăr - 2 zile în Valea Jiului

   Vrei peisaje care să-ți taie răsuflarea, aventuri care pompează cu viteză sângele prin vene, locuri neexplorate și muzee inedite? Vino la noi în Vale și le vei găsi pe toate și încă ceva în plus: oameni faini, strașnici, cu umor și plini de viață! Iată sugestia pentru 2 zile în Valea Jiului:

   Ziua 1: Pe drumul de intrare în Valea Jiului, cum vii dinspre Hațeg, în dreptul Haltei Bănița, peste linia ferată, Peștera Bolii își deschide larg portalul spre o lume subterană fascinantă. De aici, îndreptă-te spre Petrila, să descoperi un muzeu unic în România Muzeul Mamei, dar și Centrul Pompadou, cea mai neobișnuită sală de expoziții, deschisă într-un spațiu neconvențional. După ce te-ai destins cu umor fin și sarcasm rafinat, pornește spre Cheile Jiețului, poate chiar în șaua unei biciclete, pentru că locul acesta este preferat de cicliștii iubitori de natură. Întoarce-te pe drumul spre Petroșani, ca să descoperi Muzeul Mineritului, că doar te afli în „țara huilei”, și Muzeul Instalatorului Român, ce te va hipnotiza imediat ce-i treci pragul.

   Ziua 2: Nu pleca din Petroșani până ce nu afli cine sunt momârlanii, vizitând muzeul ce le-a fost dedicat. Îndreaptă-te spre Lupeni și urcă în Stațiune Straja, unde ți se deschid o grămadă de opțiuni de aventură, după sezon: sporturi extreme sau drumeții spre culmile munților. Iar dacă gustul pentru adrenalină nu ți-a fost pe deplin saturat, atunci Parcul de Aventură Părăul Negru din Câmpul lui Neag poate fi locul potrivit pentru noi aventuri.