Călător explorator – 2 zile în Ținutul Pădurenilor

   România frumoasă e mult mai aproape de tine decât crezi și așteaptă să fie descoperită! Pornește la drum și explorează Ținutul Pădurenilor, întins pe partea estică a Munților Poiana Ruscă. Îți propunem 2 zile de poveste, astfel:

   În prima zi descoperă Legenda Vie a Transilvaniei, ce încă „trăiește” între zidurile Castelului Corvinilor. Un tur ghidat al edificiului îți dezvăluie o impresionantă arhitectură, dar și legende despre viața la curtea regelui Matia Corvin. Intră apoi în sălile Muzeului de Arheologie, Istorie și Etnografie pentru a vedea cele mai vechi artefacte descoperite în zonă, dar și în Casa Breslelor pentru a dezlega tainele vechilor meșteșuguri. Câteva clipe de relaxare, într-un decor natural ce vrăjește atât ochiul, cât și sufletul, le vei trăi pe malul Lacului Cinciș, cel blestemat, ce ascunde în adâncuri povești uluitoare.

   Ziua a doua va fi despre „muzica” pădurii și a oamenilor, așa că urcă drumul DJ687E pentru a „auzi” Rapsodia Pădurenimii. Oprește-te din contemplarea naturii, doar pentru a vizita Biserica din Ghelari, o reală bijuterie a ținutului, Casa-Muzeu din Poienița Voinii dedicată lui Drăgan Muntean, cu a sa colecție a inconfundabilelor costume tradiționale pădurenești. Nu lăsa să îți scape neumblat drumul de marmură ce duce spre Alun, satul „înmărmurit”, ce păstrează nostalgia fermecătoare a unui timp la trecut. Încheie ziua în Piața Regele Ferdinand din Hunedoara, cu un spectacol încântător de lumini și sunete oferit de fântânile arteziene.