Călător entuziast – 2 zile în Țara Hațegului

   Ca să descoperi tot farmecul Țării Hațegului, nu îți ajung doar 2 zile, dar sunt suficiente pentru a-ți aprinde dorința de a reveni aici cât mai curând. Îți propunem un traseu în care să guști din entuziasmul unor mari descoperiri.

   În ziua întâi află istorii mai puțin știute ale Țării Hațegului, vizitând Cetatea Mălăiești, ridicată în secolul al XIV-lea de cnezii Sărăcin. Din turnul său, vei zări o parte din frumusețea ascunsă a Parcului Național Retezat și îți vei dori să vezi mai mult, așa că mergi să vezi și Cascada Lolaia. Pășește apoi pe urmele romanilor, în situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa și în Muzeul de Arheologie aflat în apropiere. Nu rata Rezervația de Zimbri de la Slivuț-Hațeg, iar pentru a cunoaște o parte a lumii satului hațegan, fă o vizită la Muzeul Țării Hațegului.

   Cea de-a doua zi începe-o în Casa Geoparcului, cu Expoziția Balauri, Dragoni, Dinozauri, o avanpremieră pentru ce va urma: Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, cu celelalte puncte de vizitare: Casa Dinozaurilor Pitici – Sânpetru, Casa Vulcanilor – Densuș, Casa Pietrelor – Ohaba-Sibișel, Poteca tematică Muzica naturii interpretată de piatră, lemn și apă – Peștera, Casa Tradițiilor – Sălașu de Sus. Vizitează și Biserica de piatră Sf. Nicolae din Densuș, veche construcție cu arhitectură neobișnuită. La Prislop se odihnește Sfântul Ardealului, Arsenie Boca, în cimitirul Mănăstirii cu același nume. Rezervă-ți câteva momente pentru a te încărca cu energia pozitivă a acestui sfânt lăcaș.