Capela Romanică sau Rotonda din Geoagiu
Capela Romanică sau Rotonda din geoagiu Acest mic și neobișnuit lăcaș de cult reprezintă un unicat în peisajul edificiilor de cult medievale de pe teritoriul României. Capela Romanică …
Capela Romanică sau Rotonda din geoagiu Acest mic și neobișnuit lăcaș de cult reprezintă un unicat în peisajul edificiilor de cult medievale de pe teritoriul României. Capela Romanică …
Catedrala din Ghelari Localitatea Ghelari sau Ghelar este cea mai mare comună din zona etnografică Ținutul Pădurenilor, având peste două mii de locuitori. “Fala Țării Pădurenilor”, catedrala din Ghelari, aflată …
Biserica de Marmură din Alun Dealurile unduitoare și coamele frumos împădurite ale Ținutului Pădurenilor ascund una dintre cele mai uimitoare biserici ortodoxe din țară. Clădită complet din marmură extrasă …
Bisericile de lemn de pe Valea Mureșului Județul Hunedoara păstrează un adevărat tezaur de artă arhitecturală bisericească. De o reală importanță, nu doar pentru arhitectura românească, ci și pentru arhitectura …
Bisericile de Lemn din Țara Zarandului Zonă etnografică înzestrată cu o bogată moștenire culturală și istorică, Țara Zarandului abundă în comori de arhitectură arhaică, bisericile sale de lemn …
Bisericile de piatră din Țara Hațegului În Evul Mediu târziu, prin mici familii de cnezi români care au ctitorit numeroase biserici de piatră, curți nobiliare și fortificații ale căror ruine …
Mănăstirea Crișan Denumită în decursul istoriei Mânăstirea „Vaca”, după numele satului din apropiere în care s-a născut căpitanul Gheorghe Crișan, unul dintre cei trei eroi ai răscoalei țărănești din anul …
Biserica Sfântul Nicolae Densuș Biserica Sf. Nicolae din Densuș se află pe drumul care leagă Hațeg de Sarmizegetusa. A fost construită din piese litice, la inițiativa familiei cneziale locale, …
Mănăstirea Prislop Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din țara noastră, dar și un important loc de pelerinaj ortodox și rugăciune, Mănăstirea Prislop se numără printre cele mai vizitate …