hunedoaraturism.ro Web analytics

PARCUL NATIONAL RETEZAT

VIZITEAZĂ

  Prin întinderea sa, Parcul Naţional Retezat se suprapune structurilor geologice care alcătuiesc grupa Munţilor Retezat – Godeanu. Din nucleul central al acestora se desprinde radial, spre nord, Masivul Retezat, bine individualizat datorită încadrării lui între depresiunile tectonice Petroşani şi Haţeg. De asemenea, masivul dispune de o mare diversitate a formelor, ceea ce conferă peisajului o spectaculozitate aparte.

  Retezatul este renumit prin diversitatea floristică, adăpostind aproape 1.190 specii de plante superioare, dintre cele peste 3.450 cunoscute în România. Existenţa aici a mai mult de o treime din flora României este unul dintre motivele pentru care a fost declarat Parc Naţional. La acestea se adaugă un număr aproximativ egal de specii inferioare.

  Retezatul face parte din Ecoregiunea Carpatică, aceasta fiind considerată, prin proiectul Global 200 al Fondului Mondial pentru Natură (World Wide Fund for Nature – WWF), ca având statut de ecoregiune importantă din punct de vedere al biodiversităţii la nivel mondial.

 ADRESA:

Nucsoara, nr. 284, com. Salasu de Sus, Județul Hunedoara

Tel: 0354 815399

Email: office@retezat.ro

www.retezat.ro

SEB_2276
Untitled_Panorama1
SEB_2201
SEB_2089
DSC_8457
DSC_8624

Fotografii realizate de: Remus Suciu, Claudiu Mladin, Raoul Poenar, Bogdan Bal, Cazan Călin