hunedoaraturism.ro Web analytics

MUZEE ȘI MONUMENTE

VIZITEAZĂ

Muzeul Civilizației Dacice și Romane

La poalele Cetății se găsește Castelul Magna Curia, astăzi Muzeul Civilizației Dacice și Romane, unde turiștii pot vedea exponate ce acoperă un amplu arc peste timp: de la epoca de piatră până în zilele noastre. Este o elegantă clădire în stil baroc care a fost, o vreme, reședința principelui Transilvaniei, Gabriel Bethlen.

Muzeul Aurului din Brad

 Una dintre atracțiile deosebite ale municipiului Brad, situate pe apele repezi ale Crișului Alb, este renumitul Muzeu al Aurului. Extracția și prelucrarea aurului se bucură de o bogată istorie ce coboară până în vremea dacilor. Această istorie se poate urmări parcurgând sălile muzeului și admirând bogata colecție mineralogică, cea mai mare colecție de piese din aur nativ din România.

Panteonul Moților

Pe drumul de la Brad spre Vața, privirea este atrasă de biserica cu tricolor de la Țebea care străjuiește Panteonul Moților, loc încărcat de istorie și bogat în semnificații pentru fiecare român. Aici, lângă Gorunul lui Horia, își dorm somnul de veci, după o viață de luptă, marii eroi ai luptei de eliberare națională din Transilvania, în frunte cu Avram Iancu, Ioan Buteanu și Simion Groza.

1 / 2

Please reload

Fotografii realizate de: Remus Suciu, Claudiu Mladin, Raoul Poenar, Bogdan Bal, Cazan Călin