CUM AJUNGI ÎN HUNEDOARA

Cum ajungi în Hunedoara

Dacă vii cu avionul, trebuie să știi că cel mai apropiat aeroport este cel de la Sibiu, aflat în centrul geografic al României, la o distanță de aprox. 120 de km față de județul Hunedoara, pe care o poți parcurge integral pe autostrada A1. Acest aeroport asigură zboruri directe dinspre/înspre principalele destinații europene sau din țară. Alte variante pe care le poți lua în calcul sunt aeroporturile internaționale de la Timișoara și Cluj-Napoca, legate parțial prin autostradă de județul nostru și aflate la o distanță puțin mai mare.

Județul Hunedoara este străbătut de calea ferată din nord până în sud, așadar, dacă ți-ai propus o călătorie cu trenul, poți consulta site-urile companiilor feroviare pentru a afla ce legături directe ți se oferă. Gara din Simeria și cea din Deva sunt tranzitate și de trenuri cu trafic internațional.

Accesul rutier în județ este extrem de facil, rețeaua de drumuri județene fiind, în general, bine întreținută. Un tronson al Autostrăzii A1 leagă Sibiu de Orăștie, Simeria și Deva. Autogara din Deva este punct de oprire pentru majoritatea companiilor mari de transport pasageri, făcând legătura atât cu restul țării, cât și cu alte orașe europene.


Distanțe rutiere aproximative: Deva – Sibiu 120 km; Deva – București 420 km; Deva – Budapesta 440 km; Deva – Arad 160 km; Deva – Timișoara 150 km; Deva – Cluj 170 km; Deva – Iași 530 km; Deva – Satu Mare 345 km; Deva – Craiova 255 km; Deva – Constanța 625 km.